Vi bygger relationer och skapar publicitet.

Sommaren 2013 arrangerade Engelholms BMX-klubb en EM-deltävling i Ängelholm. Printa fick uppdraget som PR-ansvarig för evenemanget.

EM-tävlingarna i BMX lockade runt 4000 besökare till den nybyggda banan Sibirien i Ängelholm. Det var god stämning på arenaområdet som omfattade läktare, mattält, storbildsskärm och dj/speaker. Såväl arrangörer som åkare var mycket nöjda med arrangemanget.
– Det här evenemanget betyder väldigt mycket för svensk cykelsport i allmänhet och BMX i synnerhet, säger Bengt Viebke hos arrangören Engelholms BMX-klubb, tillika förbundskapten för BMX Sverige.

Printa tog fram pressinformation och evenemanget fick mycket medial uppmärksamhet. SVT Play livesände hela tävlingen, Sportnytt rapporterade, Helsingborgs Dagblad punktbevakade evenemanget och det bloggades flitigt i olika cykelforum. De många besökarna och den positiva publiciteten hjälpte förstås till att sätta Ängelholm på kartan.
– BMX-EM är resultatet av ett lyckat samarbete mellan kommunen, näringslivet och idrottsrörelsen. Besöksnäringen fick ett uppsving i samband med tävlingarna och vi ser positiva indikationer även i andra branscher, säger Andreas Jarud, vd Ängelholms Näringsliv AB.

Printa bidrog även till att sponsorer och samarbetspartners spred nyheten om BMX-EM via sina egna digitala kanaler, vilket ytterligare ökade på räckvidden.

Den nya banan och det lyckade evenemanget har lagt grunden för en ännu större tävling. Sommaren 2015 kommer nämligen BMX Supercross World Cup för första gången till Sverige.
– Det har aldrig arrangerats en så stor internationell tävling i Ängelholm tidigare. Det är världseliten som kommer, säger Bengt Viebke till Helsingborgs Dagblad.

Foto: BMX SX Craig Dutton